Willkommen
auf westreporter.de - Ihr Newsportal im Internet

Brandweer in het Natuurgebied Meinweg



HERKENBOSCH 

Op zaterdag 25 april 2020 om 12.00 uur, is er een afstemmingsoverleg geweest, waarbij de inzetleiding van de brandweer (veiligheidsregio) Limburg-Noord, de "bospartijen", vertegenwoordigd door Staatsbosbeheer en de burgemeester van Roerdalen, aanwezig zijn geweest. 
Doel van het overleg zijn het beëindigen van de inzet brandweer in het natuurgebied Meinweg en het overgaan van brandbestrijding naar bewaking (monitoring).
Tijdens het overleg dat heeft plaatsgevonden op de locatie van het CoPi (het commandocentrum van waaruit de brandbestrijdingswerkzaamheden zijn gecoördineerd), zijn enkele belangrijke items besproken.

- wat blijft er nog aan materieel en personeel over in het gebied
- welke werkzaamheden worden er nog gedaan
- wat gaat er gebeuren in de nabije toekomst
Het incident / gebied is vanuit de Veiligheidsregio overgedragen aan de gemeente Roerdalen en Staatsbosbeheer. 

De Veiligheidsregio (brandweer) trekt zich op korte termijn terug uit het gebied.
Tot ongeveer 18.00 zaterdagmiddag is de Nederlandse brandweer met 2 blusvoertuigen nog actief in het gebied om zogenaamde "hotspots" (plekken waar de grond nog heet en/of rookontwikkeling is) te localiseren en te koelen.







Ook de Duitse brandweer is nog met 3 blusvoertuigen aanwezig.
Een verkenningseenheid van brandweer Limburg-Noord, zal met een klein voertuig, twee personen uitgerust met klein blusmaterieel gedurende de nacht, standby zijn in het brandgebied. 
Op zondag- en maandagochtend zal een duitse helikopter, uitgerust met een infraroodcamera, het gebied nogmaals scannen vanuit de lucht op achtergebleven brandplekken.  
Staatsbosbeheer zal de komende week zeer actief blijven in het gebied met patrouilles en zij heeft regelmatig contact met de inzetleider van de brandweer, over hoe de situatie in het gebied is.

Quelle: Brandweer

Keine Kommentare:

Beliebte Posts

westreporter.de - . Powered by Blogger.